HU
EN
DE
+36 (30) 237 63 18, +36 (96) 576 390
H-9200 Mosonmagyaróvár, Terv utca 88.

Csaptelep

Napjainkra olyan gyártási technológiát alakítottak ki a gyártók, hogy szinte minden megálmodott forma megvalósítható. A csaptelep különleges formavilágának csak a tervező mérnökök, designerek kreativitása szabhat határt. A következő sorokban a csaptelepek lehetséges fajtáit próbáljuk bemutatni.

 


Alapvetően három különböző csoportra oszthatjuk a csaptelepeket.
Az első és talán leggyakrabban használt az úgynevezett keverőfejes csaptelep. Ez azt jelenti, hogy a hőmérsékletet és a víz erősségét egy keverőkar segítségével lehet beállítani. Ez a csaptelep fajta a legelterjedtebb, mert az egyszerű kezelhetősége miatt rendkívül meggyorsítja a víz beállítását, ezáltal pénzt és energiát takaríthatunk meg. Az összes ilyen csaptelep kerámiabetéttel van ellátva.

 


A második nagy csoport a kétkaros csaptelepeké. Egyre több gyártó tervez olyan csaptelep családot, amin külön karral lehet állítani a hideg, illetve meleg vizet. Ez a megoldás általában a nosztalgikus formavilágra jellemző, de jó pár példa van rá, hogy modern armatúráknál is alkalmazzák. Szinte itt is mindegyik kerámiabetétes, de azért néhány márka klasszikus családjánál megtartották a hagyományos mechanikus tekerőt.
A legkényelmesebb megoldás azonban a termosztátos csaptelep, amin egy hőfokszabályozó segítségével állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet. Az ilyen csaptelepek mindegyike forrázásvédelemmel van ellátva, ami azt jelenti, hogy egy adott hőmérséklet eléréséhez egy biztonsági gombot kell lenyomni a csaptelep hőmérséklet szabályozóján. Ennek előnyét elsősorban a kisgyermekes családok élvezik. Sajnos ezek a termosztátos csaptelepek magasabb árfekvést képviselnek.

Hekomp Kft. - © 2009-2015 - Minden jog fenntartva!